0622085477 jana@kalendova.nl
   Home » Blog » Craniosacraal behandeling » Slaapapneu

   Slaapapneu

   door | 11 okt, 2022 | Apneu, Craniosacraal behandeling

   Slaapapneu richt veel schade aan. Niet alleen bij de persoon die slaapapneu heeft, maar ook bij diens omgeving. Mijn cliënt was zijn relatie en zijn werk verloren en was chronisch moe. Hij zag er grauw uit en toonde weinig initiatief.

   In eerste instantie kwam hij bij me met zijn hond die ongewenst gedrag vertoonde. Bij binnenkomst zag ik direct dat de hond fysieke problemen had en enorm reageerde op de neerslachtigheid van de man. Als we met de hond aan de slag wilden gaan, moest er ook iets bij de man veranderen anders zou hij zijn hond weer meetrekken in zijn eigen problemen.

   Het is niet altijd eenvoudig om met jezelf aan de slag te gaan als je in principe alleen een oplossing voor je hond zoekt. Gelukkig was mijn cliënt bereid om ook aan zichzelf te werken en wilde hij cranio sessies proberen.

   Bij de eerste sessie werd de ernst van zijn apneu direct duidelijk. Hij was uitgeput en viel snel in slaap op de behandeltafel. Nog voordat hij echt sliep sloeg de apneu al toe. Zijn adem stokte en zijn lichaam vocht om zuurstof. Mijn handen voelden hoeveel blokkades zich in zijn lichaam hadden gevormd. Die blokkades oplossen waardoor er meer ruimte in zijn lichaam zou komen was de eerste stap waar zijn lichaam om vroeg.

   Na afloop van de sessie vroeg ik hoe hij zich voelde. ‘Ik voel me niet anders dan anders’ zei hij. ‘Dat is prima’ zei ik. ‘Voel maar hoe het verder gaat de komende dagen en doe rustig aan.’ Bij de volgende sessie vertelde hij dat hij niets had gemerkt. Zijn apneu was er nog steeds. Ik had niet anders verwacht. Een ingrijpende kwaal is niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwenen. Beheersbaar zou al geweldig zijn, maar zeker niet te verwachten na een eerste sessie. Hij vertelde wel dat zijn hond hem niet meer elke nacht wakker had gemaakt. Aha, dus zijn hond had al wel iets opgemerkt. Dat is dan toch een enorme verandering na één sessie.

   Een cranio sessie bestaat niet alleen uit de zachte aanraking van mijn handen, maar kan ook bestaan uit een therapeutisch gesprek tijdens de diepe ontspanning die bij cranio hoort. De cellen in je lichaam slaan veel informatie op waar je met je hoofd lang niet altijd bij kunt. Tijdens zo’n gesprek krijgt het lichaam de gelegenheid om zich uit te spreken. Soms blijkt ook dat je veel uit je familiesysteem hebt opgeslagen, waardoor het nu wrikt en je systeem naar een uitweg zoekt door een kwaal te ontwikkelen.

   Cranio is een holistische methode waarbij ik niet alleen naar de kwaal kijk, maar naar het gehele systeem. De kwaal is slechts de uitingsvorm van de oorzaak. Die oorzaak kan liggen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Waar het zit maakt niet uit. Wat uitmaakt is dat het wordt onderkend en de ruimte krijgt om te transformeren. Mijn cliënt bleek in zijn vroege jeugd overlevingsstrategieën te hebben ontwikkeld om te kunnen omgaan met een moeder die door haar eigen omstandigheden niet in staat was om de veiligheid te bieden die hij als kleine jongen nodig had. Die strategieën gebruikte hij, onbewust, nu op volwassen leeftijd nog steeds. Wat hem toen heeft geholpen, zorgde er nu op volwassen leeftijd voor dat hij apneu ontwikkelde.

   Omdat hij na de nodige cranio sessies afscheid heeft kunnen nemen van zijn oude overlevingsstrategieën begon hij zijn lichaam te voelen en veranderingen op te merken. De mist in zijn hoofd trok overdag op. Alleen ’s avonds kwam die nog voorbij. Hij raakte wat van zijn overgewicht kwijt en kon zelfs twee keer in de week vrijwilligerswerk gaan doen. De apneu was er zeker nog wel, maar in mindere mate dan voorheen. Alleen als hij veel spanning voelde zat het hem nog in de weg.

   En zijn hond? Diens vacht begon weer te glanzen, hij viel niet meer uit naar andere honden en hij sliep de hele nacht door.

   Inspiratie en informatie

   Mijn verwondering, ervaringen en overpeinzingen in mijn werk deel ik graag met jou

   Recente blogs

   Gerelateerde artikelen

   De stilte in jezelf

   De stilte in jezelf

   Wanneer de cliënt na afloop weer rechtop zit heerst er stilte en rust. Als hij uiteindelijk spreekt komen de woorden langzaam en hij beperkt zich tot de essentie. ‘Dit is waar ik al die tijd naar op zoek was en nu heb ik ervaren dat het er altijd al is geweest: de stilte in mijzelf”.

   lees verder
   Adembenemend

   Adembenemend

   Apneu beneemt je letterlijk de adem. Mensen met slaapapneu stoppen tijdens hun slaap met ademen gedurende tientallen seconden. Sommige mensen hebben zelfs ademstops van meer dan een minuut. Dit kan vijf keer per uur gebeuren, maar ik heb ook cliënten die meer dan 70 ademstops per uur hebben. De gevolgen van ademstops zijn slopend, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest.
   Frits viel in de categorie ‘ernstige apneu’. Hij zat niet lekker in zijn vel en daarom kwam hij bij Kalendová terecht voor cranio behandelingen. Eerst vanwege een andere reden, maar geleidelijk verschoof de aandacht zich naar zijn apneu.

   lees verder
   Angst

   Angst

   Angst is haar thema. Haar hoofd gaat met haar aan de haal en ze vertrekt uit haar lichaam. Zonder haar lichaam bestaat ze alleen uit angst en krijgt de angst grip op haar. Niet voelen was haar redding toen ze klein was, maar inmiddels zit het haar in de weg. Niet voelen blokkeert ware verbinding met de mensen om haar heen,

   lees verder

   0 Reacties

   Verzend een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Tweet
   Share
   Share
   Pin