0622085477 jana@kalendova.nl
   Home » Blog » Post-covid » Post-covid

   Post-covid

   door | 24 feb, 2023 | Craniosacraal behandeling, Post-covid

   Eén of ander virus had tijdelijk mijn afweersysteem omzeild waardoor ik kort maar hevig ziek werd. Van het ene op het andere moment was ik volledig uitgeschakeld. Nadat de eerste hevigheid was geluwd, voelde ik mij als een natte krant: slap en futloos. Zelfs bankhangen werd een uitdaging die ik niet langer dan 10 minuten kon volhouden. Een wandeling met de honden was de eerste dagen al helemaal niet te doen. Gelukkig hebben we een vrij groot terrein waar ze hun gang kunnen gaan. Ik verlangde naar een cranio behandeling omdat ik weet wat dat kan doen voor het herstellen van een visus. Gelukkig heb ik genoeg kundige collega’s die me kunnen behandelen.

   Toen de mist in mijn hoofd enigszins optrok moest ik denken aan mijn cliënten die te kampen hebben met post-covid. Over de exacte oorzaak van post-covid is nog niet veel bekend, maar er wordt wel onderzoek naar gedaan. Iemand heeft post-covid als de klachten na een covid infectie meer dan drie maanden aanhouden. Drie maanden! Stel je voor, meer dan drie maanden hoofdpijn, futloosheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, geheugenproblemen, overgevoeligheid voor licht, mist in het hoofd en ga zo maar door. Inmiddels is er zelfs al een patiëntenorganisatie opgericht want sommige mensen lopen al ruim twee jaar met deze klachten rond. Voor velen is werk of een normaal sociaal leven onmogelijk geworden.

   Gelukkig weten steeds meer mensen met post-covid de cranio therapeut te vinden. Holistisch therapeuten zijn direct in het vacuüm van behandeling gesprongen om uitzicht op herstel te bieden. Niet wachten op wetenschappelijk onderzoek, maar empirisch ondervinden waar mensen baat bij hebben. Inmiddels is er veel ervaring opgedaan met cranio en post-covid. We wisselen onderling kennis en ervaring uit en kunnen gelukkig veel mensen helpen. Het blijkt mogelijk om het oude energieniveau te hervinden en het hoofd weer helder te krijgen.

   Zo heb ik al diverse cliënten met post-covid mogen behandelen. De één komt al binnen twee weken na een covid besmetting omdat de vermoeidheid ongewoon lang aanhoudt. De ander omdat ze al voor de tweede keer covid heeft gehad en weet hoe lang het herstel die eerste keer heeft geduurd. Weer een ander komt pas na twee jaar lang worstelen en gedwongen verzuim op het werk.

   Wat kan ik doen voor mensen met post-covid? Met cranio kan ik helpen om het immuunsysteem op orde te brengen en het verwarde immuunsysteem leren begrijpen dat het gevaar inmiddels voorbij is. Cranio kan ook de acute stress van de virusaanval helpen oplossen waardoor er weer beweging kan komen in de weefsels die horen te kunnen bewegen. Tenslotte kan het zelf herstellend vermogen van het lichaam worden geactiveerd waardoor de weg naar herstel weer helemaal openligt.

   Dus heb je post-covid of ken je iemand met post-covid? Praat er over en neem eens contact op met een cranio therapeut in jouw omgeving. Hoe eerder, hoe beter, zodat de ‘post’ van post-covid inderdaad tot de verleden tijd behoort.

   Inspiratie en informatie

   Mijn verwondering, ervaringen en overpeinzingen in mijn werk deel ik graag met jou

   Recente blogs

   Gerelateerde artikelen

   Slaapapneu

   Slaapapneu

   Slaapapneu richt veel schade aan. Niet alleen bij de persoon die slaapapneu heeft, maar ook bij diens omgeving. Mijn cliënt was zijn relatie en zijn werk verloren en was chronisch moe. Hij zag er grauw uit en toonde weinig initiatief.

   lees verder
   Ontheemd

   Ontheemd

   Wij ontmoetten elkaar voor het eerst in een restaurant. Ik was gast en zij werkte in de bediening. Terwijl ze de bestelde drankjes neerzette viel het op dat Nederlands niet haar moedertaal was. We vroegen waar ze vandaan kwam. ´Ukrain, five months´ was haar antwoord. Ik was onder de indruk. Gevlucht uit Oekraïne, vijf maanden in Nederland en al volop aan het werk en ondertussen de Nederlandse taal leren.

   lees verder
   Veiligheid

   Veiligheid

   Ze geeft me een hand, gaat zitten en ik zie haar bevriezen. Het is duidelijk dat er veel verscholen zit achter deze perfecte buitenkant. Het kleine meisje in haar heeft niet de erkenning gekregen die ze nodig had om veilig op te groeien. Hierdoor voelt ze zich altijd onveilig en is ze extreem kritisch op zichzelf. Cliënten die veiligheid missen komen op mijn pad en dat is niet voor niets.

   lees verder

   0 Reacties

   Verzend een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Tweet
   Share
   Share
   Pin