0622085477 jana@kalendova.nl

   In contact met jezelf en je omgeving

   Volg mij op Social Media:

   Mijn verhaal

   Ik groeide op in een academisch, zeer analytisch gezin. Daar ben ik lange tijd in meegegaan, totdat ik op een dag besloot dat ik oud en wijs genoeg was om mijn eigen weg te volgen en alle gevoel, ook als het niet te analyseren was, toe te laten. Een weg die mij steeds verder leidt naar mijn oorsprong. Naar wie ik echt ben, zonder uiterlijkheden, blokkades of afleidingsmanoeuvres.

   Dat ik in 2021 in Drenthe ben gaan wonen is daar ook een gevolg van. Ik wilde in de natuur wonen, aan het bos met veel rust en dieren om me heen. Die plek heb ik gevonden in Ees en hier staat ook mijn praktijk. Op deze mooie plek woon ik met man, honden en kippen. We proberen de natuur zo veel mogelijk ruimte te geven om de biodiversiteit te helpen vergroten.

   In de jaren ‘80 heb ik de opleiding Diëtetiek en Voedingskunde gevolgd. Daarna werkte ik in een psychiatrisch ziekenhuis en als redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten. Vervolgens heb ik jarenlang diverse functies gehad bij een grote uitvaartorganisatie. Daar heb ik mij, onder andere, lange tijd beziggehouden met Arbeidsomstandigheden. Mijn werk was altijd gericht op het welzijn van de mens.

   Inmiddels werk ik alleen nog in mijn eigen praktijk. Naast ‘Kalendová’ ben ik eigenaar van ‘DOGS & PEOPLE‘, coaching voor mens en hond. Daar werk ik voornamelijk met honden met grote stress en angstproblemen. Omdat de stress van honden vaak effect heeft op het hele gezin, wilde ik de bijbehorende mensen ook kunnen ondersteunen.

   Vanuit die wens kwam ik destijds op het pad van craniosacraal therapie. In cranio zit voor mij alles wat een mens nodig heeft om oude blokkades, overtuigingen en overlevingsstrategieën los te laten en weer helemaal te kunnen zijn zoals hij/zij bij de geboorte bedoeld was. Puur, echt en volledig in contact met zichzelf en met de omgeving.

   Peirsman Cranio Sacraal Academie

   PCSA
   HBO

   Stresspreventie en -interventie

   CSR
   Post-HBO

   Dansen als bewustwording

   DBDeventer
   1-jarig

   Energetische Edelsteenkunde

   Semoea
   3-jarig

   Reacties van mijn cliënten

   Jana straalt deskundigheid, warmte en balans uit in haar behandelingen. Ik voel me bij haar prettig en vertrouwd.

   Marit

   Wil jij samen met mij jouw proces aangaan?