0622085477 jana@kalendova.nl

   Kom bij je gevoel en ervaar het zelfhelend vermogen van jouw lichaam

   E

   Heb je terugkerende klachten van emotionele of fysieke aard?

   Ervaar je steeds dezelfde problemen  waardoor je vastloopt en niet lekker in je vel zit?

   E

   Word je geplaagd door slaapapneu?

   Beneemt apneu je letterlijk de adem en snak je naar een goede nachtrust?

   E

   Voel je je futloos of uitgeput?

   Ben je elke dag moe en heb je geen zin om leuke dingen te ondernemen?

   Van overleven naar leven!

   Je bent prima in staat om te functioneren, in ieder geval voor de buitenwereld, maar diep van binnen voel je dat er iets mist. En dat maakt je moe, onzeker, verdrietig of boos. Misschien heb je constant pijn. Wellicht ben je op zoek naar je ware identiteit of plek in deze wereld. Wanneer je moet constateren dat je elke keer weer vastloopt kan het leven een worsteling worden.

   Ook kinderen kunnen al vroeg in hun leven tegen problemen aanlopen waardoor ze slecht slapen, niet willen eten, verdrietig of onzeker zijn. Hoe eerder deze kinderen worden geholpen, hoe vrijer ze later in het leven kunnen staan. Als ouder wil je niets liever.

   Cranio is een holistische methode die op het snijvlak van moderne wetenschap en oude wijsheid werkt. Dat gebeurt op een diep fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Hierdoor kunnen blokkades en oude conditioneringen worden opgelost. Het bijzondere daarvan is dat je ervaart dat jouw weefsels weer in beweging komen en je jouw volledige potentieel kunt gaan gebruiken.

   Ik kan geen wonderen doen, maar ik kan wel beloven dat je stappen gaat maken als je jouw proces durft aan te gaan.

   De mens functioneert optimaal wanneer hij of zij in balans is met zichzelf en de eigen omgeving

   Met je ziel als kompas weten je voeten waar te gaan

   Jarenlang was ik moe zonder aanwijsbare oorzaak, snel geprikkeld en vaak boos zonder concrete aanleiding. Ik voelde me vaak anders en er niet bij horen. Doordat ik op jonge leeftijd van Tsjechië naar Nederland verhuisde wist ik niet waar ik precies thuis hoorde en voelde ik mij eigenlijk nergens op mijn plek. Daar heb ik vaak wat aan proberen te doen met verschillende therapieën, maar steeds voelde ik weerstand en was ik elke therapeut te slim af. Hierdoor kwam ik niet veel verder. Totdat cranio op mijn pad kwam. Na de eerste kennismakingsworkshop op de PCSA, mijn cranio opleiding, wist ik het: ik word craniosacraal therapeut.

   De beste therapeut is degene die zelf veel heeft doorvoeld. Cranio werkt op een diepe fysieke en emotionele laag waardoor ik mijn weerstand tegen verandering kon loslaten. Zo kon ik alles wat zich vanaf mijn jeugd had vastgezet in mijn lichaam ruimte geven en was ik in staat om in het nu te gaan leven.

   Ik weet hoe het voelt om een helingsproces aan te gaan en hoeveel ruimte – letterlijk en figuurlijk – dat geeft. Tijdens een behandeling bied ik jou de veiligheid, rust en inbedding die nodig is om jouw proces aan te gaan en je balans te herstellen.

   Lichaam en geest in balans

   Vrij van ballast uit je verleden

    Laat problemen uit het verleden los en leef in het hier en nu

   Je energie stroomt weer

   Laat die loodzware last los en begin energiek aan je dag

   Chronische pijn beheersbaar

   Maak blokkades en verkramping in je lichaam los en voel de ruimte

   Reacties van mijn cliënten

   Jana heeft me, door haar craniobehandelingen, geholpen om signalen van mijn lichaam beter te herkennen. Daardoor begrijp ik nu dat er allerlei verbanden bestaan tussen verschillende lichaamszones en emoties. Jana’s behandelingen helpen mij om me beter te voelen!

   Egbert

   ‘Craniosacraal therapie heeft helaas het imago vaag te zijn, zweverig. Onbewezen ook. Maar wie met Jana Kalenda in zee gaat zal het nuchtere tegendeel ervaren. Jana heeft mij behandeld en haar behandelwijze en het effect ervan bleef lang nawerken. Een nuchtere aanpak met heldere uitleg. Vertrouwenwekkend. Mijn hele energiehuishouding werd aangepakt waardoor ik me langdurig energieker voelde en meer fysieke en mentale weerstand ervoer.’

   Ivo

   Kies voor jouw eerste stap naar herstel; kies voor beweging, vrijheid en balans!

   Cranio en burn-out coaching zijn in woorden niet goed uit te leggen. Je voelt pas wat het voor je doet als je een sessie ervaart. Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

   De magie in je leven begint wanneer je zintuigen er voor openstaan

   Gun jezelf de luxe van herstel en balans

   Veelgestelde vragen

   Waarom duurt burn-out coaching zo lang?

   Het heeft waarschijnlijk lang geduurd voordat je in een burn-out bent beland. Je lichaam heeft lang onder hoogspanning gefunctioneerd en je reserves zijn opgebrand. Jouw lichaam heeft nu tijd nodig om tot rust te komen en reserves aan te vullen. Pas daarna kan je denken aan de opbouw van je fysieke en emotionele conditie en je cognitieve vermogens zoals geheugen, concentratie en denkvermogen. Gedurende dit hele proces houd ik de vinger aan de pols om te voorkomen dat je terugvalt. Bovendien wil ik je helpen om te voorkomen dat je ooit nog een keer in een dergelijke situatie terecht komt.

   Hoe moet ik me voorbereiden op een cranio sessie?

   Trek gemakkelijk zittende kleding aan en neem warme sokken mee. Voordat je op de behandeltafel gaat liggen zal ik je vragen om je bril, sieraden en riem af te doen en eventueel je bh bandje los te maken.

   Helpt cranio werkelijk bij slaapapneu?

   Cranio is geen vervanging van de reguliere therapie bij apneu. Cranio is wel een holistische aanpak waarbij ik niet kijk naar de symptomen, maar samen met jou op zoek ga naar de werkelijke oorzaak van jouw obstructief slaapapneu syndroom (OSAS). Waarom kiest jouw lichaam ervoor om zo fors in te grijpen in jouw systeem en zelfs te stoppen met ademhalen? Door goed naar het lichaam te luisteren kunnen we daar samen achter komen waardoor de weg naar herstel open staat.

   Hoeveel cranio sessies heb ik nodig?

   Een eerste sessie is over het algemeen een verkennende sessie. Jouw lichaam moet wennen aan cranio en ik wil voelen waar de belangrijkste knelpunten zitten. Hoewel het ook wel voorkomt dat er in een eerste sessie al heel veel gebeurt. Meestal zijn er in ieder geval drie sessies nodig om van het oude patroon over te stappen naar iets nieuws. Daarna kunnen we samen kijken wat er nog meer nodig is. Met cranio is het net als met het afpellen van een ui: je komt elke keer weer op een diepere laag. Jouw systeem bepaalt in welk tempo dat gaat.

   Kan ik direct na afloop van een sessie weer aan het werk?

   Gun je systeem na een cranio behandeling de tijd om te verwerken wat er is gebeurd. Neem de rest van de dag, of in ieder geval een paar uur, tijd voor jezelf. Neem je rust of maak een boswandeling. Drink veel water in de dagen na een cranio sessie om alles wat is losgekomen te helpen afvoeren.

   Heb ik een burn-out of slaapapneu?

   Zowel de diagnose burn-out als die van slaapapneu worden wel eens verkeerd gesteld. De symptomen van beide syndromen lijken wel op elkaar, maar er zijn ook verschillen. Door jouw symptomen zorgvuldig door te nemen kan ik de juiste behandelroute voor je opstellen. Het maakt voor de cranio behandeling niet uit welk label je hebt gekregen. Via de zachte aanraking van cranio kan jij in contact komen met je lichaam, blokkades laten oplossen en jouw lichaam geven wat het nodig heeft om te herstellen.

   Reacties van mijn cliënten

   “Ruimte, aandacht en betrokkenheid”

   Freek

   Wil jij ook jouw ervaring met cranio of burn-out coaching via deze website met anderen delen? Mail deze dan naar jana@kalendova.nl

   Geef de wijsheid van je lichaam een stem

   Wanneer het evenwicht in jouw systeem wordt verstoord door een blokkade, emotie of trauma, wil deze worden gezien, gehoord en doorvoeld. Neem de eerste stap om de verstoring recht in de ogen te kijken en de gelegenheid te geven om op te lossen.