0622085477 jana@kalendova.nl
      Home » Blog » Craniosacraal behandeling » Lichtvoetig

      Lichtvoetig

      door | 12 jul, 2024 | Craniosacraal behandeling

      Lichtvoetig
      Sommige cliënten komen al te lichtvoetig binnen. Ze zweven bijna letterlijk boven de grond. Lichaam en geest lijken van elkaar gescheiden om de pijn die zich heeft vastgezet in hun lichaam niet te hoeven voelen. Bij extreme gebeurtenissen is deze tweedeling een noodzakelijke overlevingsstrategie, maar als deze strategie een manier van leven wordt, is ze eerder een last dan een zegen.

      Ze heeft veel misbruik gekend in haar leven, al op jonge leeftijd, maar ook als volwassene. Dat heeft fysieke en emotionele littekens achtergelaten. Ze zweeft gemakkelijk uit haar lichaam om niet te hoeven voelen. Toch heeft ze sinds een paar jaar een stabiele en liefdevolle relatie waardoor ze voldoende steun ervaart om haar proces te kunnen aangaan en vrij te komen van de demonen uit haar verleden.

      Ze heeft al meerdere cranio sessies gehad waarin ze steeds een laagje van haar weerstand en haar overtuigingen kon loslaten. Deze keer maakt ze een grote stap in haar herstel. We hebben een intense sessie waarbij haar bekkengebied alle aandacht krijgt. Het is de eerste keer dat ze daar ook volledig bij kan blijven zonder uit haar lichaam te vertrekken. De afgelopen week voelde ze zich steeds vervreemden van haar lichaam als er problemen op haar pad kwamen. Haar lichaam stond ergens op aarde en zij keek er naar vanaf een afstand, zo voelde het voor haar.

      En nu, in deze cranio sessie, is en blijft ze volledig aanwezig in haar lichaam. Ik loop stap voor stap met haar mee. Schoksgewijs laat ze oude spanningen los, ze voelt een intense kou vrij komen en voelt ruimte en rust ontstaan in haar lichaam. Ineens voelt ze zich ook verbonden met haar hart en begint te stralen.

      Na afloop is ze stil en verwonderd. Voor mij ziet ze eruit als een boeddha, stevig en in balans. Daar zit iemand waar je niet omheen kunt. Ze kan haar gevoel niet omschrijven, ze herkent het niet. Nooit eerder heeft ze bewust contact gemaakt met haar bekkengebied. Nooit eerder heeft ze zich veilig gevoeld terwijl de aandacht lag op haar bekkengebied. Ook herkent ze de nieuw hervonden balans en stevigheid niet.

      Als ik naar mijn cliënt kijk voel ik blijdschap en dankbaarheid. Ineens dringt het tot mij door dat ik wijdbeens op mijn kruk zit met een rechte rug, mijn handen liggen op mijn bekken. Ik ‘woon’ in mijn bekken, dat voelt stevig en in balans. Ooit was dat voor mij ook niet vanzelfsprekend, ook ik was verre van geaard. Daarom herken ik dit ‘zweven’ zo goed bij anderen.

      De komende dagen heeft ze vrij, ze hoeft niets en kan daardoor rustig ontdekken wat deze nieuwe ervaring voor haar betekent. Lichtvoetig danst ze mijn praktijkruimte uit. Lichtvoetig, maar wel aanwezig en geaard en volledig in contact met haar lichaam.

      Inspiratie en informatie

      Mijn verwondering, ervaringen en overpeinzingen in mijn werk deel ik graag met jou

      Recente blogs

      Gerelateerde artikelen

      Geef jezelf een stem

      Geef jezelf een stem

      ´Het thema voor de cranio sessie van vandaag is mijn gevoel laten spreken´ zei mijn cliënt. ‘Daar gaat het eigenlijk al de afgelopen twee weken over.’ Van jongs af aan laat hij zich leiden door de behoeftes van anderen. Pas sinds kort kan hij zijn eigen gevoel de voorrang geven. Dat gaat met vallen en opstaan, maar hij voelt hoeveel ruimte en rust hem dat geeft en welk effect dat heeft op zijn relaties.

      lees verder
      Thuis

      Thuis

      Wanneer voel je je thuis? Wanneer ben je thuis? Is het genoeg om een plek te hebben waar je kunt wonen? Heb je familie en vrienden in de buurt nodig om je thuis te voelen? Voor mij heeft thuis te maken met de plek waar ik mijn wortels kan verankeren.

      lees verder
      Vertragen

      Vertragen

      Voor je uit staren, gewoon in het niets, met een leeg hoofd. Wie kan dat nog? Op de lagere school was ik daar een meester in. Dan werd ik vaak wakker geschud door de juf. Ik vond dat uitermate storend en begreep het niet. Waarom moet je de hele dag aan staan? Het is namelijk al heel lang bekend dat vertragen, lummelen of niets doen belangrijk is voor het verwerken van informatie, zelfreflectie, creativiteit en herstel. En toch heerst er een verbod op vertragen. Zeker niet alleen op school, maar ook in het volwassen leven. Of misschien wel juíst in het volwassen leven.

      lees verder

      0 Reacties

      Verzend een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Tweet
      Share
      Share
      Pin